Organisational Development

Nederlands

"Het Nieuwe Organiseren", de video van onze workshop

Cyane organisaties, Netwerkorganisaties, Holacracy, Zelfsturende organisaties… Deze concepten kleuren vandaag het denken over organisatievormen. Wat ze gemeen hebben is dat ze telkens antwoorden proberen te bieden aan minstens volgende vragen:

Nederlands

Innovatieve Arbeidsorganisaties (IAO) ontwikkelen

Operationele uitmuntendheid (OpEx) realiseren met gedreven, betrokken medewerkers in uitdagende jobs, daar streeft een Innovatie Arbeidsorganisatie (IAO) naar. Elk bedrijf streeft naar economische toegevoegde waarde: winstgevendheid, het bereiken van strategische doelen, maximale klantentevredenheid genereren, slagvaardigheid, innovatie … Daartoe zet het bedrijf middelen en mensen efficiënt en duurzaam in.

Nederlands

Het Nieuwe Organiseren - sfeerbeelden

Co-creatie is per definitie samen-werken. Hierbij enkele sfeerbeelden van het Stanwick event op 14 november 2017 rond het Nieuwe Organiseren.

Nederlands

Het maken van een organisatiefoto met de TAO 2.0

Laat ons vertrekken van wat is (en goed is)

Elke organisatie die wil verbeteren en groeien is het aan zichzelf verplicht ook te kijken waar de eigen sterktes liggen. Verder bouwen op wat reeds werkt is niet enkel een teken van realiteitszin, maar vaak ook gewoon slim. Veranderen kost immers veel energie, en je betreedt een pad met ongekende hindernissen.

Nederlands

Succesvol aan de slag met Intervisie

Leren van collega’s doe je een hele dag door. Tijdens teammeetings leer je van elkaars aanpak, tijdens een één-op-één gesprek geef je kennis door, zelfs aan de koffiemachine wordt er al eens een gouden tip gegeven.Wil je als organisatie het leren van elkaar echter iets bewuster stimuleren en managen? Dan kan intervisie als methodiek zeker en vast een meerwaarde hebben. Deze vorm van leren in kleine groepen van peers zet de vragen en uitdagingen uit de dagelijkse werkpraktijk centraal. Via een (semi)-gestructureerde aanpak van leergesprekken wordt toegewerkt naar inzichten en adviezen.

Nederlands

Slim connecteren met je stakeholders

Hoe Insights Discovery jou kan helpen in het succesvol managen van je stakeholders?

Vandaag functioneren business professionals meer en meer in een (virtueel) netwerk, waarbij stakeholder management en netwerking als cruciale succesfactoren worden benoemd. Maar hoe leer je dit nu ‘netwerken’? Welke vaardigheden dien je dan precies onder de knie te krijgen?

Nederlands

Leiderschap zal gedeeld zijn ... of zal niet zijn

Een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) streeft naar uitmuntendheid met de inzet van betrokken medewerkers in (zelf-)sturende teams. De teams worden op weg gezet door een visionair Management dat in organisatie-ontwerp, eigen gedrag en attitude maximaal leiderschap deelt.

Organisatie-ontwerp

Nederlands

Discipline op de werkplek ... een kunst?

Praten over discipline, mensen aanspreken op discipline lijkt soms taboe te zijn, ook in professionele organisaties. Mogen managers nog verwachten dat medewerkers afspraken nakomen en stipt uitvoeren? Is het omdat discipline verbonden wordt met blinde gehoorzaamheid, verlies aan autonomie, onderwerping of dwang? En is discipline dan dit negatief geladen begrip uit archaïsche tijden?

Discipline betekent:

Nederlands

Leer uit wat je irriteert

Kernkwaliteiten zijn volgens Daniël Ofman eigenschappen die tot de kern van een persoon behoren, de sterktes die iemand kenmerken. Kernkwaliteiten maken je tot wat je bent. Als je echter in deze kwaliteiten doorschiet, als je er met andere woorden in overdrijft, kunnen kwaliteiten ook valkuilen worden. Een valkuil is een vervorming van je kwaliteit, de schaduwzijde ervan. Het is niet langer een sterkte maar een zwakte.

Nederlands

Gedrag of persoonlijkheid … wijst BELBIN de weg?

Meer en meer organisaties maken gebruik van testmethodieken om beslissingen rond hun werknemers te nemen. De voordelen om met gedrags- en/of persoonlijkheidstesten te werken zijn velerlei

·         Voor selectie en aanwerving

·         In het licht van persoonlijke ontwikkeling waarbij noden voor groei en opleiding kunnen worden geïndentificeerd

·         Een neutrale, objectieve kijk op het functioneren van een individu, niet beïnvloed door een soms gekleurde kijk van een leidinggevende of door de organisatiecultuur

Nederlands

Pagina's

Subscribe to RSS - Organisational Development

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on