Digitalisatie

Digital Visual Management - hoe je kan evolueren naar een Factory of the Future

“Je kan je toch niet voorstellen dat we in de 21e eeuw aan het produceren zijn?” Het is een uitspraak die je wel al eens hebt horen vallen; of misschien heb je jezelf al wel eens op deze uitspraak betrapt. Mogelijks had het te maken met één van de volgende situaties:

Nederlands

Dankzij Industrie 4.0 naar 5S 2.0?

5S, voor velen de basis van het Lean Manufacturing gedachtengoed, voor anderen gewoon een manier om hun bureau of werkplek proper te houden. Deze methode zorgt via 5 stappen (Scheiden – Schikken – Schoonmaken – Standaardiseren – Standhouden) voor een goed onderhouden werkplek, waar orde en standaarden zorgen voor een efficiënte werking. Door deze “eenvoudige” standaarden kan iedereen in het bedrijf leren werken met standaard werk en de daarmee verbonden cultuur van continu verbeteren.

Nederlands

Hoe digitalisatie te gebruiken als motor richting Operational Excellence?

In het licht van Operational Excellence en de trend naar digitalisatie, ontwikkelde Stanwick de digital factory game.

Nederlands

Operational Excellence als ruggengraat voor een bedrijf van de toekomst

De maakindustrie trekt weg uit Vlaanderen. Door zich toe te spitsen op kostenreductie & productinnovatie hebben bedrijven met Vlaamse vestigingen, ondanks de hoge loonkosten, de competitiviteit kunnen behouden. De kosten blijven echter stijgen, maar de productiviteit bereikt zijn plafond met deze strategie. Om onze maakindustrie hier te houden en de strijd aan te (kunnen) gaan met de globale competitiviteitsdruk moet men niet enkel breder durven gaan, maar ook ernaar streven om Factory of the Future  te worden! 

Nederlands
Subscribe to RSS - Digitalisatie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on