Teamwork |

Vandaag wordt het blijvende succes van ondernemingen sterk bepaald door de inzet en betrokkenheid van medewerkers die in teams hun werkproces beheren en verbeteren. Stanwick ondersteunt bedrijven bij het ontwerpen van een nieuw team, het versterken van een bestaand team tot het verzelfstandigen van een groep van medewerkers tot een (semi-)autonoom of zelfsturend team waarin de teamplayer centraal staat.

 

Alles zelf doen, is optellen.
Samenwerken is vermenigvuldigen.

Hoe helpt de Stanwick management consultant?

Voor nieuwe en bestaande teams (projectteams, werkteams, directieteams) helpt Stanwick bij het faciliteren van het teamontwikkelingsproces.

  • Door middel van diepte-interviews worden kenmerken van het team, zijn individuele leden en de grotere organisatorische context in kaart gebracht.
  • Tijdens één of meerdere teamworkshops wordt de teamanalyse gedeeld en verdiept. Samen met het team worden de doelstellingen, rollen, wederzijdse verwachtingen en samenwerkingsafspraken uitgeklaard.
  • Ontwikkeling vergt tijd, herhaling, oefening en continue feedback. Daarom worden follow-up, individuele coaching, teamcoaching en progressie-analyses sterk aanbevolen.

Voor het ontwikkelen van autonome en zelfsturende teams:

  • Helpen wij een helder inzicht te verwerven in de dwingende redenen om een teamgerichte organisatie te bouwen en een aangepaste strategie uit te tekenen.
  • Lichten wij uw organisatie door aan de hand van de TAO-methodologie. Deze methodologie is een unieke, geïntegreerde en reeds ruim beproefde aanpak ontwikkeld door Stanwick om teamgerichte organisaties in te schatten en hun verdere groei naar zelfsturing te implementeren (T: teamwerk, A = autonomie, O = organisatie).
  • Op basis van de TAO-resultaten tekenen wij met het management een heldere visie en een concreet veranderingstraject uit. De implementatie bestaat uit 4 fasen die de teams toelaten te groeien naar meer zelfsturing.
  • We helpen in de ontwikkeling van de teams naar gezonde, zelfstandige eenheden met scherpe doelstellingen, heldere regels en pragmatische werkprocedures.
  • Om de eerstelijnsleidinggevenden goed te kunnen voorbereiden op hun veranderende rol wordt een ontwikkelingstraject uitgewerkt - nu de teams zelf een aantal supervisietaken overnemen, zal de teamleider zich voornamelijk richten op de grenzen en de wisselwerking tussen het team en andere eenheden in de organisatie en op het creëren van opleidingsmogelijkheden voor de teamleden.

Wil u meer lezen?

Projectreferenties teamontwikkeling: Brava, Deceuninck Plastics, Janssen Pharmaceutica Beerse & Geel, Mechelse Veilingen, Tibotec, Tiense Suiker, VRT, Bond Moyson Oost-Vlaanderen
Projectreferenties zelfsturing: Pfizer, Van Hoecke, Janssen Pharmaceutica Beerse, Philips, Lotus Bakeries

Contacteer ons

Klik hier

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on