Six sigma project in Monsanto

blog

Het doel van ons 6 sigma project was om de capaciteit van één processtap te verhogen. Daarvoor moesten we eerst de stabiliteit en voorspelbaarheid verhogen van een belangrijke procesparameter om dan in een 2de stap de stabiliteit van een kwaliteitsparameter van het eindproduct te kunnen verbeteren. Met behulp van de 6 sigma DMAIC aanpak en de tools werd de procesparameter beheerst wat ons toeliet een full factorial Design of Experiment uit te voeren in productie zodat de juiste condities gevonden werden voor het beheersen van de finale kwaliteitsparameter. De “capability” analyse toont aan dat we in een 9-tal maanden van een onstabiel proces met “capability” PpK= 0,9 naar een stabiel proces geëvolueerd zijn op ”6 sigma“ niveau (Ppk =1,67 is zelfs meer dan 6 sigma) waarbij we geen uitval meer hebben. Met de 6 sigma aanpak hebben we ons doel bereikt nl. de capaciteit van de desbetreffende processtap gevoelig verhogen wat ons én kwaliteits- én productiviteitsverbetering én kostenbesparingen opgeleverd heeft.

Tevens zijn nu opportuniteiten gecreëerd voor bijkomende optimalisaties in de andere processtappen, die voordien niet mogelijk waren en die met 6 sigma verder zullen onderzocht worden.

Frederik Vercruysse/Bart Peeters

 

0

Workshops

Gelieve een volgorde aan te geven (van 1 (absolute voorkeur) naar 4 (kleinste voorkeur)) welke workshop van welk bedrijf u wenst bij te wonen.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Contacteer Lieve

Klik hier

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on