Slim connecteren met je stakeholders

blog

Hoe Insights Discovery jou kan helpen in het succesvol managen van je stakeholders?

Vandaag functioneren business professionals meer en meer in een (virtueel) netwerk, waarbij stakeholder management en netwerking als cruciale succesfactoren worden benoemd. Maar hoe leer je dit nu ‘netwerken’? Welke vaardigheden dien je dan precies onder de knie te krijgen?

Centraal in dit hele verhaal staat alvast de vaardigheid om met heel verschillende mensen/profielen te kunnen connecteren. Succesvol connecteren vereist enerzijds dat je je zeer goed bewust bent van je persoonlijke communicatiestijl en de inherente valkuilen. Maar anderzijds ook dat je een inschatting kan maken van de communicatievoorkeur van je gesprekspartner en dat je bovendien zeer flexibel kan schakelen naar deze andere voorkeuren. ‘AFSTEMMEN & VERBINDEN’: van een uitdaging van formaat gesproken!

STAP 1: Herkennen van communicatievoorkeuren

STAP 2: Connecteren

Enerzijds biedt Stanwick een doorleefde aanpak met betrekking tot het in kaart brengen en prioritiseren van stakeholders aan de hand van de 3I-aanpak (Interest, Influence en Involvement) en RACI. Anderzijds maken we gebruik van Insights Discovery als raamwerk om je eigen communicatievoorkeuren gebaseerd op je persoonlijkheidsprofiel te exploreren. Bovendien kan je hetzelfde raamwerk gebruiken om het persoonlijkheidsprofiel en de bijbehorende communicatievoorkeuren van je gesprekspartner in kaart te brengen. Het combineren van beide aanpakken leidt tot een gestructureerd communicatieplan met voldoende aandacht voor een gepersonaliseerde benadering van de belangrijkste stakeholders. Kortom, een kleurrijke benadering voor het opbouwen van een succesvol netwerk!

 

 

0

Workshops

Gelieve een volgorde aan te geven (van 1 (absolute voorkeur) naar 4 (kleinste voorkeur)) welke workshop van welk bedrijf u wenst bij te wonen.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Contacteer Lieve

Klik hier

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on