Stanwick gaat aan de slag met uw ‘life orientations’ (LIFO)

blog

Sinds kort staat LIFO® tussen de kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke tools die Stanwick aanbiedt in ontwikkelingsprogramma’s. LIFO® is de afkorting van “Life Orientations”, een model over het menselijk handelen, ontwikkeld in 1967 door Dr. Alan Katcher en Dr. Stuart Atkins en gebaseerd op het werk van Carl Rogers en Eric Fromm.

De LIFO®-filosofie baseert zich op de vaststelling dat ieder individu zich leert te oriënteren op het leven vanuit een aantal normen, waarden en levensdoelen waarop we ons willen richten. Hierdoor ontwikkelt elk van ons een persoonlijke gedragsstijl die bepalend is voor de manier van optreden en handelen in interactie en communicatie met anderen. In deze ‘voorkeursgedragsstijl’ komen in de eerste plaats de sterke eigenschappen van mensen aan het licht. Het gaat er nu om, die eigenschappen bij onszelf en anderen te herkennen en zo nodig verder te ontwikkelen, waardoor we als het ware ons gedrag ‘opwaarderen’. De LIFO®-methode inzetten werkt als een hefboom in veranderingen van individuen, teams en organisaties en draagt rechtstreeks bij tot een beter klimaat voor teamwerk, doeltreffende besluitvorming en effectieve probleemoplossing. Bovendien ondersteunt de methode vele concrete toepassingen in organisaties (leiderschap, coaching, teamwerk, verkoopstraining, loopbaanoriëntatie, conflicthantering,…). Wenst u meer informatie over LIFO® en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met ons op.

 

0

Workshops

Gelieve een volgorde aan te geven (van 1 (absolute voorkeur) naar 4 (kleinste voorkeur)) welke workshop van welk bedrijf u wenst bij te wonen.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Contacteer Lieve

Klik hier

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on