Het Nieuwe Organiseren

"Het Nieuwe Organiseren", de video van onze workshop

Nederlands

Cyane organisaties, Netwerkorganisaties, Holacracy, Zelfsturende organisaties… Deze concepten kleuren vandaag het denken over organisatievormen. Wat ze gemeen hebben is dat ze telkens antwoorden proberen te bieden aan minstens volgende vragen:

De kracht van intern ondernemerschap ten volle benutten

Nederlands

Stanwick lanceerde vorig jaar zijn TAO 2.0 kader rond Het Nieuwe Organiseren (HNO). De kerngedachten hierbij is het durven (her)ontwerpen van een organisatie op basis van betrokkenheid,  vertrouwen (in plaats van controle), autonomie (in plaats van sturing) en ondernemerschap bij elke medewerker. Intern ondernemerschap bevorderen is niet makkelijk maar wel doenbaar indien leidinggevenden zich goed bewust zijn van hun eigen rol en van het levend voorbeeld dat zij hiervoor kunnen zijn.

Over georganiseerd en harmonieus samenwerken …

Nederlands

Hoe gaan we om met legitieme vragen naar meer inspraak en betrokkenheid van de medewerkers? Hoe geven we medewerkers (terug) impact op hun werkdomein? Hoe creëren en stimuleren we eigenaarschap? In Het Nieuwe Organiseren (HNO) is het antwoord hierop: via samenwerking, teamwerk dus!

Het Nieuwe Organiseren - sfeerbeelden

Nederlands

Co-creatie is per definitie samen-werken. Hierbij enkele sfeerbeelden van het Stanwick event op 14 november 2017 rond het Nieuwe Organiseren.

Het maken van een organisatiefoto met de TAO 2.0

Nederlands

Laat ons vertrekken van wat is (en goed is)

Elke organisatie die wil verbeteren en groeien is het aan zichzelf verplicht ook te kijken waar de eigen sterktes liggen. Verder bouwen op wat reeds werkt is niet enkel een teken van realiteitszin, maar vaak ook gewoon slim. Veranderen kost immers veel energie, en je betreedt een pad met ongekende hindernissen.

Subscribe to RSS - Het Nieuwe Organiseren

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on