Supply Chain Management

Lean warehouse: feiten omzetten tot hefbomen

Nederlands

Feit 1

Lean Manufacturing” is ondertussen een begrip in veel productiebedrijven. We zien immers vandaag de dag diverse initiatieven op de werkvloer rond het implementeren van de lean toolbox. Denk maar aan visual management in de wereld van productieplanning, SMED daar waar reductie van omsteltijd cruciaal is, installeren van een heijunka box om load levelling te bereiken, …

Hoe omgaan met complexiteit in de klantenvraag?

Nederlands

Tegenwoordig lijkt het product-portfolio van onze klanten wel uit hun voegen te barsten, waardoor de productieprocessen steeds meer onder druk komen te staan. Dit verschijnsel catalogeren we dan als complexiteit. Want verwacht de eindklant inderdaad niet steeds meer een persoonlijke toets op de producten die hij/zij koopt?

Artikel: De toekomst van de maak-industrie in West-Europa

Nederlands

door: Dirk Van Helder, principal consultant

Jeffrey R. Immelt, CEO van General Electric, reflecteert in het Harvard Business Review magazine van maart 2012 over de toekomst van de maakindustrie in de Verenigde Staten.  Vele lessen zijn naar onze mening ook van toepassing op de uitdagingen in Europa. 

 

Het betoog van de CEO van één van de grootste en succesvolste bedrijven van deze wereld illustreert dat het outsourcen naar lagere loonlanden als model niet langer een automatisme is:

Subscribe to RSS - Supply Chain Management

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on