Principes van persoonlijke energiemanagement

U bent hier

Voor het managen van de persoonlijke energie vertrekken we vanuit 5 basisprincipes

 1. De belangrijkste bron waar we als mensen over beschikken, persoonlijke energie, willen we beter beheren. Het is niet ‘tijd’ die we moeten managen maar wel de energie die we in die beschikbare tijd willen investeren.
 2. Persoonlijke energie is voor ons een samengestelde van 3 verschillende en toch met elkaar verbonden energiereservoirs
  1. Medewerkers zijn in eerste instantie fysiek gezond d.w.z. met zorgvuldige aandacht voor gezonde voeding, beweging en voldoende herstel (slaap)
  2. Medewerkers zijn emotioneel in balans: kunnen om met stress en tegenslagen en zijn in staat om negatieve gevoelens om te zetten in een positieve gemoedstoestand
  3. Medewerkers zijn mentaal gefocust en kunnen taken en uitdagingen geconcentreerd aanpakken, vermijden multitasking
 3. Stress is goed en noodzakelijk, wanneer dit gekoppeld is aan het juiste herstel en herstelperiodes. Zo wordt stress een middel om te groeien.
 4. Eenvoudige rituelen die nadien gewoontes worden, brengen ons tot een nieuwe manier van werken en leven, en vermijden dat we afglijden naar ‘oude’ situaties en leef- en werkgewoontes
 5. Het kiezen van de juiste bestemming in het leven zal het energiereservoir verder voeden (of juist ondermijnen als we dit niet doen). Het maakt ook duidelijk waarvoor we aan goed ‘energiemanagement’ moeten werken. 

Bewust inzetten op alle bovenstaande principes leidt tot een betere persoonlijke energiebalans,  een bekwaamheid om doelbewust de volledige en beste persoonlijke energie in te zetten, in het hier en nu, op de door het individu gekozen momenten. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on