Quick Response & Lean Manufacturing

De concurrentie slimmer af zijn, zelfs als die uit lagelonenlanden komt? Dat is perfect mogelijk! Sterker nog, bedrijven, die hun productie-apparaat van tijd tot tijd in vraag stellen en volgens de regels van de kunst hun productiestrategie aanpassen, slagen er in om ook in moeilijke tijden succesvol te zijn. Welk productiesysteem (Lean manufacturing, Quick Response Manufacturing, Theory of Constraints…) u best gebruikt is afhankelijk van het DNA van uw bedrijf.

Nederlands

De 3M’en van Lean

Vraag aan mensen waar ze aan denken bij “Lean Manufacturing” en de kans is groot dat men “het reduceren of elimineren van alle verliezen” als antwoord krijgt. In principe is dit niet verkeerd, dit betreft een belangrijk onderdeel van de filosofie van Lean. Het vormt echter een probleem van zodra men zich enkel gaat focussen op deze verliezen! Zo wordt voorraad (“Inventory”) terecht gepredikt als één van de grootste verliezen die men kan identificeren. Het veroorzaakt o.a.

Nederlands

Digital Visual Management - hoe je kan evolueren naar een Factory of the Future

“Je kan je toch niet voorstellen dat we in de 21e eeuw aan het produceren zijn?” Het is een uitspraak die je wel al eens hebt horen vallen; of misschien heb je jezelf al wel eens op deze uitspraak betrapt. Mogelijks had het te maken met één van de volgende situaties:

Nederlands

Rf-T

Nederlands

De kracht van QRM

Met de hulp van Stanwick slaagde een metaalverwerkend bedrijf erin een plan te maken om de doorlooptijdreductie met 90% te reduceren. Volgens de principes van Quick Response Manufacturing (QRM) werd er gefocust op tijd in plaats van op kosten.
Daardoor vielen er barrières in het traditionele denken weg, wat leidde tot de mogelijkheid om de MCT (Manufacturing Critical-path Time) te reduceren van 80 dagen tot 8 dagen.

Wire Rope Industries, part of Bekaert group
 

Nederlands
Subscribe to RSS - Quick Response & Lean Manufacturing

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on