Teamwork

Vandaag wordt het blijvende succes van ondernemingen sterk bepaald door de inzet en betrokkenheid van medewerkers die in teams hun werkproces beheren en verbeteren. Stanwick ondersteunt bedrijven bij het ontwerpen van een nieuw team, het versterken van een bestaand team tot het verzelfstandigen van een groep van medewerkers tot een (semi-)autonoom of zelfsturend team waarin de teamplayer centraal staat.

Nederlands

De kracht van intern ondernemerschap ten volle benutten

Stanwick lanceerde vorig jaar zijn TAO 2.0 kader rond Het Nieuwe Organiseren (HNO). De kerngedachten hierbij is het durven (her)ontwerpen van een organisatie op basis van betrokkenheid,  vertrouwen (in plaats van controle), autonomie (in plaats van sturing) en ondernemerschap bij elke medewerker. Intern ondernemerschap bevorderen is niet makkelijk maar wel doenbaar indien leidinggevenden zich goed bewust zijn van hun eigen rol en van het levend voorbeeld dat zij hiervoor kunnen zijn.

Nederlands

Leidt teamautonomie tot beter samenwerken?

Indien we het woord “autonomie” opzoeken in een woordenboek, vinden we volgende definitie:  "zelfstandig, op zich staand, zonder bemoeienis van buitenaf kunnen handelen". Op het eerste zicht kan het vreemd lijken dat autonomie een belangrijk element is van het Nieuwe Organiseren en dus ook van ons TAO 2.0 model. Het Nieuwe Organiseren gaat fundamenteel toch over beter samenwerken? Staat dat dan niet haaks op ‘zelfstandig handelen’?

Nederlands

Het Nieuwe Organiseren: waarom en waarom nu?

Méér dan oude wijn in nieuwe zakken?

 

Het Nieuwe Organiseren, Reinventing Organizations, Innovatieve Arbeidsorganisaties, Zelfsturende teams, Entreprises Libérées, ... Het is vandaag moeilijk te ontsnappen aan de nieuwste management hype. Maar is het dat? Een tijdelijke hype? Of is er toch iets structureels aan de hand?

Nederlands

Over georganiseerd en harmonieus samenwerken …

Hoe gaan we om met legitieme vragen naar meer inspraak en betrokkenheid van de medewerkers? Hoe geven we medewerkers (terug) impact op hun werkdomein? Hoe creëren en stimuleren we eigenaarschap? In Het Nieuwe Organiseren (HNO) is het antwoord hierop: via samenwerking, teamwerk dus!

Nederlands

Het Nieuwe Organiseren - sfeerbeelden

Co-creatie is per definitie samen-werken. Hierbij enkele sfeerbeelden van het Stanwick event op 14 november 2017 rond het Nieuwe Organiseren.

Nederlands

Intercultural Project Management

Very interactive and professional workshop with a mixed team from several industries. The facilitators were professional and experienced, good presentations and feed back on individual cases.

Ir. Marc Goorden - PMO Manager Tessenderlo Group

Nederlands
Subscribe to RSS - Teamwork

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on