50 is the new 20!

Stanwick 50 years

In 2020 is het precies 50 jaar geleden dat Stanwick (toen nog Bekaert-Stanwick) als adviesbureau van start ging. We zijn zo dankbaar voor de voorbije 50 jaar Stanwick. Wij willen onze klanten bedanken voor het vertrouwen, de positieve kracht die ze ons gegeven hebben en de warme relaties die ontstaan zijn. Onze grootste erkenning gaat uit naar onze medewerkers: het is een voorrecht om dit te mogen beleven met zo'n fantastische en gepassioneerde collega's, al 50 jaar. 

Puerto Rico 

In 1968 ontmoette Antoon Bekaert (toenmalig CEO van de Bekaert groep), Tad Stanwick, oprichter en eigenaar van The Stanwick Corporation (Washington DC). Stanwick's aanpak rond Problem Solving sloeg zo hard aan dat op 6 mei 1970 beide organisaties rond consulting samensmolten. Al snel werd duidelijk dat de consulting aanpak in om het even welke activiteit kon worden toegepast en dus besloot men om de "in-house consultants" van Bekaert ook voor derden te laten opereren in navolging van andere grote bedrijven zoals IBM en Nestlé. Deze formule bood het voordeel dat zowel Bekaert als de externe klanten konden gebruik maken van een steeds breder wordende ervaringsbasis. In de jaren '80 kende het adviesbureau een sterke groei voornamelijk dankzij het toenemende belang van integrale kwaliteitszorg (IKZ) en de filosofie van Continu Verbeteren in de Westerse bedrijfswereld. Naast een vestiging in België, werd een eigen kantoor opgericht in Frankrijk, later ook in Nederland. Na een management-buy-out in 2003 wordt Stanwick Management Consulting een 100% autonome organisatie, los van Bekaert. 

Het Stanwick DNA

Onze medewerkers hebben met hun inzet, creativiteit en dynamisme samen een uniek verhaal geschreven gedurende de afgelopen vijftig jaar. Het resultaat van hun inspanningen is dat wij een heel eigen profiel hebben ontwikkeld dat met geen ander adviesbureau te vergelijken is en dat van generatie op generatie wordt doorgegeven: ons Stanwick DNA.

  •  kwaliteit boven alles
  •  tevreden klanten boven hoge winst
  •  gericht op resultaten
  •  gebruik maken van pragmatiek, gezond verstand maar altijd onderbouwd
  •  een systematische probleemaanpak
  •  geen "streepjespak-consultants" maar op de werkplek met de mensen
  •  eerder gaan voor een oplossing die voor 80% goed is en wordt geïmplementeerd dan een 100% perfecte die niet wordt aanvaard door de gebruiker(s)
  •  onze eigen medewerkers laten groeien 

Heden en toekomst

Vandaag is Stanwick meer dan ooit een bloeiende, slagvaardige en jonge organisatie die surft op de golven van de digitale transformatie. Een organisatie die ook klaar is voor de volgende 25 jaar door het stapsgewijze integreren van jonge partners. Een organisatie die blijft peilen naar wat onze klanten nodig hebben om concurrentieel te zijn en te blijven. 

We zijn vooruitstrevend op vlak van data-analyse als hefboom om de competitiviteit te versterken waarbij we grote hoeveelheden data efficiënt verwerken om strategische conclusies te trekken (dashboarding, modellering, simulaties, D.O.E.). We hebben de kennis en ervaring in huis voor het creëren van veerkrachtige, innovatieve organisaties waar de mens centraal staat en waarin autonomie en betrokkenheid vorm krijgen (Holacracy, zelfsturing, sociocratie).

We beschikken over een team dat bestaat uit een mix van diverse en elkaar aanvullende ervaringen, achtergronden en vaardigheden, resulterend in een sterke integratie van managementtechnieken, industriële optimalisatiemethodes, teamdynamiek en gedragsmatige aspecten.

We kijken daarom met grote dankbaarheid naar het verleden en tegelijk met veel goesting en enthousiasme naar de toekomst, "50 is the new 20!"

 

 

 

 

Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email