"Goed genoeg voor nu, veilig genoeg om te proberen"

consent besluitvorming

“In any moment of decision, the best thing you can do is the right thing, the next best thing is the wrong thing, and the worst thing you can do is nothing.” (Theodore Roosevelt)

Om het nemen van beslissingen te vergemakkelijken laten we ons graag helpen door besluitvormingsprocessen; van blad-steen-schaar tot ingewikkelde stemmingen. We kennen allemaal de klassiekers met hun uitdagingen; de 'top down' besluitvorming, al te vaak een beslissing genomen met weinig kennis van zaken. Of het tegenovergestelde model, 'consensus' besluitvorming, er is ruimte voor ieder zijn inbreng maar vooraleer je het allemaal eens bent zijn er vaak talloze uren verstreken.

Holocracy stelt een nieuwe manier voor: consent besluitvorming.

Een korte kennismaking met het consent besluitvormingsproces:

  1. Persoon/collega brengt een spanning aan en doet onmiddellijk ook een voorstel tot verbetering.
  2. Via verhelderende vragen kan iedereen betrokken bij de spanning meer inzichten en info verkrijgen over het voorstel. Dit gaat door tot het voorstel helder genoeg is voor iedereen.
  3. Tijd voor een rondje van de tafel met reacties op het aangebrachte voorstel.
  4. Op basis van de reacties kan de aanbrenger zijn/haar voorstel aanpassen of bijschaven.
  5. Als laatste stap, dé vraag in consent besluitvorming: "Goed genoeg voor nu, veilig genoeg om te proberen?" 

Consent besluitvorming gaat ervan uit dat iedereen over alles een besluit kan nemen wanneer het consent besluitvormingsproces gevolgd wordt. Hierdoor kan iedereen geraakt door een beslissing of besluit deze mee beïnvloeden zonder hiervoor uren te overleggen, het proces van besluitvorming doet al het werk.

Daarnaast zijn we niet op zoek naar dé beste oplossing voor ons probleem. We zoeken een werkbaar voorstel dat goed genoeg is voor nu én veilig genoeg om te proberen. Onder de cultuur van continuous improvement kan dit voorstel leiden tot een nieuwe spanning en een nieuw voorstel in de toekomst.

Vragen? Contacteer ons vrijblijvend.

 

 

Organisational design

Stanwick ondersteunt bedrijven bij het ontwerpen van nieuwe organisatiestructuren waarin het terug centraal stellen van het primaire kernproces essentieel is om vervolgens het teamwerk rond dit proces te organiseren met zoveel mogelijk autonomie en betrokkenheid en zo weinig mogelijk hiërarchie of afhankelijkheden.
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email