Samen in dialoog over veerkracht en welzijn

teamdialoog
Teamontwikkeling

COVID-19 verplicht heel wat mensen onder ons intussen al bijna een volledig jaar tot thuiswerk, telewerk en afzondering. Dit is voor vele medewerkers een grote uitdaging. We missen het contact met collega’s, dienen nieuwe projecten en taken op te nemen vanop afstand, en zijn genoodzaakt om zelfs informele uitwisselingsmomenten in te plannen in een overvolle agenda. De work-life balans is vaak zoek, gezien werktijd en privétijd naadloos in elkaar overgaan. Ondanks de grote hoeveelheid werk, voelen we ons bij momenten helemaal ontkoppeld van het werk.

Dit heeft tot gevolg dat de samenwerkingspatronen van een team ingrijpend veranderen. Hoe gaan we hier als team zorgzaam en slim mee om? Hoe versterken we de mentale veerkracht van ons team in deze uitdagende omstandigheden? Aandacht geven aan dit topic tijdens teammomenten is de sleutel.

We waren in maart 2020 mogelijks enthousiast begonnen met het inlassen van enkele ‘virtual coffee breaks’ en deden aan het begin van een meeting een check-in of aan het einde een check-out, maar heel wat van deze initiatieven zijn enerzijds gestrand of hebben anderzijds niet voldoende diepgang om te achterhalen hoe het nu écht met collega’s gaat.  

Via een veerkrachtgerichte teamdialoog brengt Stanwick  collega’s samen rond volgende vragen:

  • Hoe voel ik mij echt? Waar word ik onzeker van? Wat geeft energie en wat neemt energie weg? Waar loop ik tegen mijn grens aan?
  • Hoe kunnen we blijvend connecteren met elkaar? Wat zijn de sterktes van ons team en hoe kunnen we die nog meer benutten in deze omstandigheden?
  • Hoe bouwen we ook voldoende de-connectie in? Welke afspraken dienen we te maken over meeting-tijd, werktijd, privé-tijd, etc.?
Teamdialoog

Elke teamdialoog vraagt een aanpak op maat, omdat ook elk team anders is. We bespreken samen met de teamleider welke accenten er dienen gelegd te worden om er een waardevolle, energie-gevende sessie van te maken. We aligneren onze aanpak met  de noden en wensen van het team. Op die manier werken we samen toe naar een gezamenlijke, gedragen doelstelling – of deze nu gaat om het luchtig kunnen connecteren en ventileren, dan wel om het komen tot werkbare afspraken rond een concrete topic.

Meer dan ooit verdienen u en uw team tijd om dit soort topics aan te snijden. Wij faciliteren uw teamdialoog met alle professionaliteit en plezier en met de juiste, professionele technologische ondersteuning (MS Teams, Zoom, Mentimeter). Grijp uw kans en contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.

 

Teamwork

Leidraad in een teamtraject is een pragmatische “roadmap” van Patrick Lencioni. Centraal staan vijf fundamenten die nodig zijn om succesvol te zijn als een team: vertrouwen, open dialoog, betrokkenheid, elkaar ter verantwoording roepen en co-eigenaarschap. We creëren een veilig kader & gespreksbereidheid bij alle teamleden.
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email