The times, they are a-changing

The times, they are a-changing

Come gather ’round people

Wherever you roam

And admit that the waters

Around you have grown

And accept it that soon

You’ll be drenched to the bone

If your time to you is worth savin’

Then you better start swimmin’ or you’ll sink like a stone

For the times they are a-changin’

 

Bob Dylan zong in 1964 al dat de tijden veranderen. En gelijk heeft hij. De wereld van toen is niet de wereld van vandaag en nog minder de wereld van morgen. Maar dat hoeft niet negatief te zijn. Dankzij de technologische vooruitgang evolueren we dag in dag uit naar een andere toekomst. En ja, ten opzichte van 50 jaar geleden zijn we een beetje verwend en ook wel meer veeleisend geworden.

We zijn gewoon geworden aan het gigantische aanbod aan producten in de markt. We zijn gewoon geworden aan de snelheid waarmee we die producten kunnen bestellen en geleverd krijgen. We zijn gewoon geworden aan digitale/mobiele oplossingen die het leven een pak handiger maken. We zijn gewoon geworden aan automatisatie, computers, smartphones, clouds, netwerken,… We zijn ook bewust geworden dat dit ook allemaal een milieu-impact heeft. En ja, dan word je dus inderdaad veeleisend.

Bovendien is de snelheid waarmee we evolueren aan het toenemen. Dus verder doordoen met wat we bezig zijn is niet genoeg. Het is tijd dat we veranderen, want de tijden zijn aan het veranderen.

En gek genoeg ligt de oplossing in het omarmen van die nieuwe technologie. Oorzaak is ook oplossing. Dat is waar ons panelgesprek over ging. 

Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email