Aan de slag met de meest geschikte persoonlijkheids- en gedragsinstrumenten

Insights Discovery
Insights Discovery
Belbin
MBTI

Er zijn heel wat persoonlijkheids- en gedragsinstrumenten op de markt. Dat maakt het voor bedrijven niet altijd makkelijk om een keuze te maken: kunnen we in ons leiderschapstraject best aan de slag met Insights Discovery® of kiezen we toch best voor MBTI®? Heeft het Finance team meer baat bij LIFO® of Belbin® als tool om naar hun teamontwikkeling te kijken? Met welke tool kan ik best aan de slag in een individueel coaching traject?

Het is niet eenvoudig om tussen de bomen het bos te zien. Bovendien is het gebruikte instrument slechts een middel, en geen doel op zich. Binnen Stanwick exploreren we de vraag van onze klanten uitgebreid, om zo optimaal te kunnen adviseren en ondersteunen. Afhankelijk van de specifieke ontwikkelingsvraag werken we de ene keer met Belbin®, de andere keer met Insights Discovery®, MBTI® of LIFO®.

Wilt u zelf al een eerste indicatie van het meest geschikte instrument voor uw vraag of traject? Vul gerust onze Stanwick vragenlijst rond onze tools in. Aan de hand van een beperkt aantal gerichte vragen, geeft de vragenlijst een richting in jouw keuze van de meest geschikte tool. En nadien bespreken we graag verder in detail hoe we uw ontwikkelingstraject optimaal laten renderen.

Teamwork

Leidraad in een teamtraject is een pragmatische “roadmap” van Patrick Lencioni. Centraal staan vijf fundamenten die nodig zijn om succesvol te zijn als een team: vertrouwen, open dialoog, betrokkenheid, elkaar ter verantwoording roepen en co-eigenaarschap. We creëren een veilig kader & gespreksbereidheid bij alle teamleden.
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email