Agile/SCRUM: learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow

workshop in Agile/SCRUM training
Agile
Project Management
SCRUM

“Stop nooit met dingen in vraag te stellen"

Stanwick organiseert SCRUM training workshops om teams te helpen de  "agile" filosofie beter te leren begrijpen, het SCRUM framework te leren toepassen, rollen en verantwoordelijkheden af te bakenen en typische technieken in te zetten in hun (ontwikkelings)projecten. Daarenboven creëren we de nodige inzichten om de essentiële randvoorwaarden te bepalen die nodig zijn om een agile- and scrum-vriendelijke projectomgeving op te zetten.   

Wat is SCRUM?

SCRUM is een methodiek die een iteratieve, incrementele projectvoortgang mogelijk maakt in nauwe afstemming met de klant. Dit wordt voornamelijk gebruikt in software development, alhoewel Agile/SCRUM ook meer en meer wordt ingezet in product/service ontwikkelingsprojecten in het algemeen. In deze omgevingen kan het een zeer valabel en interessant alternatief zijn voor de klassieke “waterfall” project management methodiek.

The SCRUM methodiek kenmerkt zich door een strikte dagelijkse communicatiecyclus, zelfsturende teamwerking, het flexibel aanpassen van projectplannen door middel van voortschrijdend inzicht en ontwikkeling in korte, iteratieve fases.

Waarom SCRUM?

We hebben allemaal wellicht al projecten uitgevoerd die ondanks alle inspanningen, te laat opleverden en niet de verwachte performantie toonden. De ambitie van  Scrum is om klanten uiterst tevreden te stellen, snelle resultaten op te leveren en kosten te besparen. 

Stanwick ondersteunt jou in je "SCRUM reis"

In ons 2-daags programma wordt theorie en praktijk afgewisseld met interactieve oefeningen en discussies die we graag koppelen aan jouw eigen projecten en projectervaringen. 

De doelstellingen van onze training zijn

  • begrijpen van de toegevoegde waarde van de de agile filosofie
  • begrijpen en in staat zijn de SCRUM methodiek toe te passen in projecten
  • het begrijpen van de verantwoordelijkheden en verwachtingen van de verschillende rollen in SCRUM projecten
  • leren hoe je de verwachte output van SCRUM projecten definieert
  • begrijpen hoe je de betrokkenheid en inspraak van users verhoogt
  • begrijpen en toepasssen van concepten van zelfsturing in teams
  • leren hoe de communicatie en voortgang te managen 
  • leren over interpersoonlijke dynamiek in projecten, stakeholder en risk management

Doelpubliek voor deze training zijn de teamleden, de users en andere stakeholders (project owners, business users, management, …) die de SCRUM aanpak gaan uitproberen of reeds toepassen.

Contacteer ons voor meer informatie.

Project & portfolio management

Stanwick professionaliseert de wijze waarop projecten aangepakt worden: één uniforme ‘project management’ aanpak en taal, een aanpak die gebaseerd is op de realiteit van de klant. We aligneren de bedrijfsprocessen met de project management aanpak en leggen de link leggen met de bedrijfsstrategie door een doelmatig project portfoliobeheer te installeren.
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email