Wat is Overall Equipment Effectiveness (O.E.E.)?

OEE stanwick
Lean Manufacturing
Lean

Definitie van Overall Equipment Effectiveness (O.E.E.)

Overall Equipment Effectiveness (O.E.E.) wordt als best practice KPI (key performance indicator) gebruikt in TPM (Total Productive Manufacturing) en Lean Manufacturing transformatieprogramma’s, om de efficiëntie van productie- of operationele processen te meten en te verbeteren. Het biedt inzicht in hoe effectief een machine, productielijn of zelfs een volledige productie-installatie presteert in termen van planning, beschikbaarheid, prestaties en kwaliteit van de output.

O.E.E. categoriseert de meest voorkomende en belangrijkste bronnen van productiviteitsverlies, destilleert ze in statistieken die een uitstekende graadmeter bieden om te meten waar je staat en hoe je kunt verbeteren.

 

Wat is de rol van een Stanwick consultant bij O.E.E. verbeteringen?

Vanuit Stanwick hebben we 3 mogelijke rollen die we opnemen in operational excellence trajecten waarbij we de overall equipment effectiveness (O.E.E.) verbeteren:

  • Stanwick trainer
  • Stanwick consultant
  • Stanwick interim project manager

Leer meer over de 3 rollen: https://www.stanwick.be/nl/over-stanwick

Wat zijn de Stanwick cases in Operational Excellence trajecten?

Vanuit Stanwick hebben we diverse O.E.E. transformatietrajecten ondersteund in tal van sectoren (chemie, farma, petrochemie, voeding, bouwindustrie).

Leer meer over onze cases: https://www.stanwick.be/nl/cases

Contacteer ons gerust voor meer info.

Process improvement

Vandaag de dag worden we overspoeld met tools om ons bedrijfsproces te verbeteren. Denk maar aan Lean, TPM (Total Productive Maintenance), QRM (Quick Response Manufacturing), TQM (Total Quality Management), … Al deze technieken hebben ontegensprekelijk hun voordeel, maar zijn vaak ook vanuit een welbepaalde visie opgebouwd. Een geïntegreerde aanpak dringt zich op.
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email