Blog

Project management office dashboard als project portfolio cockpit van je organisatie.

Een project management office heeft geen zin voor mijn organisatie, of toch? KMO’s en internationale organisaties begrijpen steeds meer dat goed project- en programmabeheer (Project management office) de sleutel is tot duurzaam bedrijfssucces. Bedrijven hebben vaak een ambitieuze strategie maar worstelen nadien met de praktische doorvertaling naar een professionele projectomgeving.

Hoe meet je de maturiteit van je Project Management Office (PMO)?

Een Project Management Office (PMO) is als de ruggengraat van een succesvolle organisatie. Het helpt bij het plannen, beheren en uitvoeren van projecten op een gestructureerde manier. Maar hoe weet je nu of je PMO op zijn best presteert? Hoe matuur ben je op het vlak van project en portfolio management? Dat is waar de meting van je PMO-maturiteit in beeld komt.

Toekomst onder constructie – samen bruggen bouwen

Hoe kan jouw organisatie succesvol zijn en blijven in een continu veranderende wereld? Of wil je de kracht van jouw organisatie efficiënter inzetten? Stanwick helpt je bruggen bouwen tussen jouw huidige realiteit en hoe die er zou kunnen uitzien in de toekomst. Stanwick toont de weg, de reis maken we samen!

Ontdek de Efficiëntie Revolutie in administratieve processen met Lean Office!

Bent u op zoek naar manieren om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen, kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen? Dan is Lean Office de oplossing voor u.

Waarom is het hebben van green belt projecten goed maar het denken in een Operational Excellence roadmap beter?

Het denken in Green Belt projecten is waardevol omdat het zich richt op het verbeteren van specifieke processen. Aan de andere kant is het denken in een Operational Excellence roadmap breder en holistischer.

Welke industrieën of sectoren maken vaak gebruik van Lean Six Sigma principes?

Lean Six Sigma principes kunnen worden toegepast in een breed scala aan industrieën en sectoren. Hoewel Lean Six Sigma in eerste instantie is ontwikkeld voor de productiesector, heeft het zich ontwikkeld en toepassingen gevonden in verschillende domeinen.

Wat is het stappenplan voor een Green Belt Lean Six Sigma project?

Procesproblemen – zoals kwaliteit, productie- of afvalproblemen – dienen op een systematische manier te worden aangepakt door gebruik te maken van de principes van projectmanagement. Er wordt gebruik gemaakt van het DMAIC (Define-Measure-Analyse-Improve and Control) stappenplan.

Wat is de toegevoegde waarde van een green belt opleiding?

Bij Stanwick bieden we een uitgebreide Green Belt Lean Six Sigma training die je helpt om je expertise op het gebied van procesoptimalisatie en probleemoplossing naar een hoger niveau te tillen. We delen graag 7 argumenten waarom deelnemers een green belt opleiding volgen.

Team autonomie met obeya (deel 5)

Obeya. Is het weer een nieuwe LEAN trend of is het een onmisbare basis voor iedere organisatie? In deel 5 komen alle puzzelstukken samen, want we gaan de Obeya-kamer inrichten.

Team autonomie met Obeya (deel 4)

Obeya. Is het weer een nieuwe LEAN trend of is het een onmisbare basis voor iedere organisatie? In deel 4 van deze reeks gaan we in op goed leiderschap.

Team autonomie met Obeya (deel 3)

Obeya. Is het weer een nieuwe LEAN-trend of is het een onmisbare basis voor iedere organisatie? In deel 3 van deze reeks geven we enkele tips voor het opstellen van duidelijke teamkaders.

Team autonomie met Obeya (deel 2)

Obeya. Is het weer een nieuwe LEAN trend of is het een onmisbare basis voor iedere organisatie? In deel 2 van deze reeks verhelderen we de fundering van Obeya.