Blog

Heeft een business dashboard wel een voordeel voor een organisatie?

Een organisatie ervaart tijdens een digitalisatietraject dat er veel meer kracht in een digitaal dashboard of digital twin zit als initieel gedacht. Operationele, tactische en strategische dashboards hebben diverse voordelen.

Leading tomorrow event: result-driven teams door Obeya - korte terugblik Stanwick event

We blikken terug op een succesvol event rond het thema performance management met Obeya als lean tool.

Stanwick en iObeya, samen continu verbeteren revolutionair herdenken

Stanwick, een toonaangevend adviesbureau gespecialiseerd in operationele uitmuntendheid en prestatieverbetering, is verheugd een strategische samenwerking aan te kondigen met iObeya 

Samen Sterker: Stanwick en Obeya Association vormen krachtig partnerschap

Stanwick, een toonaangevend adviesbureau gespecialiseerd in operationele excellentie, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met de Obeya Association, een wereldwijde community op het gebied van de Obeya-methodologie en visual management.

Wat zijn de 5 lessons learned bij het gebruiken van O.E.E. als operationele KPI?

Het implementeren van O.E.E. als performance KPI gebeurt niet steeds altijd even vlot. We vatten een 5-tal lessons learned samen uit recente Operational Excellence trajecten.

Wat zijn de 5 stappen om O.E.E. te introduceren in je organisatie?

Als Stanwick gebruiken we een roadmap bestaande uit 5 stappen hoe je O.E.E. als operationele indicator kan introduceren en zo evolueren naar structurele O.E.E. verbetering.

Wat zijn de voordelen van O.E.E. te gebruiken in productie organisaties?

Het implementeren van O.E.E. in een operationele omgeving biedt diverse voordelen voor organisaties die streven naar verbeterde operationele efficiëntie (Operational Excellence, Continuous Improvement mindset) en concurrentievermogen.

Bestaat er een goede O.E.E. (overall equipment effectiveness) score?

Het oordelen of een O.E.E. score nu goed is of van een laag niveau hangt van vele factoren af, bijvoorbeeld welke sector alsook welke berekening er achter schuilt. De O.E.E. wordt immers mee beïnvloed door de verkoop van producten die worden geproduceerd op een machine.

Hoe bereken je een O.E.E. (overall equipment effectiveness) score?

O.E.E. als operationele KPI heeft 4 kerncomponenten: planning, beschikbaarheid, machine-effectiviteit en kwaliteit. We nemen je stap voor stap mee in de berekening en formule.

Waarom is O.E.E. zo krachtig als visual management tool?

Het gebruik van een pragmatisch O.E.E. dashboard ter ondersteuning van een Operational Excellence transformatie is een fundament. Het hebben van een O.E.E. visualisatietool (dashboard) zorgt dat de aandacht niet verslapt en de energie van de volledige organisatie zich focust op de deze benchmark KPI.

Waarom O.E.E. (overall equipment effectiveness) gebruiken als performantie indicator?

We gebruiken dus O.E.E. als hulpmiddel om continu te verbeteren (kaizen, streven naar perfectie) en de resultaten visueel op de shopfloor of in management dashboards te tonen. Het doel is niet het louter hebben van de O.E.E., het doel is om O.E.E. te gebruiken als middel om te evolueren richting operational excellence.

Wat is Overall Equipment Effectiveness (O.E.E.)?

Overall Equipment Effectiveness (O.E.E.) wordt als best practice KPI gebruikt in TPM (Total productive manufacturing) en lean manufacturing transformatieprogramma’s, om de efficiëntie van productie- of operationele processen te meten en te verbeteren.