Digital Visual Management - hoe je kan evolueren naar een Factory of the Future

blog

“Je kan je toch niet voorstellen dat we in de 21e eeuw aan het produceren zijn?” Het is een uitspraak die je wel al eens hebt horen vallen; of misschien heb je jezelf al wel eens op deze uitspraak betrapt. Mogelijks had het te maken met één van de volgende situaties:

  • Een productieorder is reeds afgelopen als blijkt dat de instellingen van een machine niet juist stonden. Resultaat – Rework of Scrap!
  • Op het einde van de shift noteren de lijnverantwoordelijken de productiequota op een blad om het dan over te tikken in excel bestandje. Terwijl ze dit doen vragen ze zich af wie er naar deze gegevens nog zal kijken.
  • Je technieker is druk bezig met een minder dringende optimalisatie van één lijn terwijl de drukst bezette lijn reeds een uur stilligt. De dag erna vraagt zijn verantwoordelijke de oorzaak van deze ‘down-time’.
  • De lot-gebonden documenten zijn niet beschikbaar bij de start van het order. Gevolg - even naar de planning lopen om deze op te pikken.
Beeld je even in dat je vandaag je productiesite kon ombouwen tot een Factory of the Future.

Een site waar orders automatisch worden gegenereerd op basis van de noodzaak van de klant en de beschikbaarheid van de grondstoffen door de leverancier. Een site waar deze productieorders elektronisch worden “gepusht” naar je werkcenter, inclusief de correcte machine-instellingen. Een site waar deze machines automatisch bijhouden wanneer er stilstanden zijn geweest, hoelang ze duurden en welk onderdeel van de machine er bij betrokken was. Een site waar een real-time ANDON Dashboard gebaseerd op de machine-PLC alle partijen een overzicht geeft van de status van de werkcenters. Een site waar een automatische rapportering volgt uit de elektronische logging van de stilstanden. Mogelijks nog een hele weg te gaan, maar daarom niet minder de moeite om je bedrijf te laten groeien naar de Factory of the Future.

0

Workshops

Gelieve een volgorde aan te geven (van 1 (absolute voorkeur) naar 4 (kleinste voorkeur)) welke workshop van welk bedrijf u wenst bij te wonen.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Quick Response & Lean Manufacturing

De concurrentie slimmer af zijn, zelfs als die uit lagelonenlanden komt? Dat is perfect mogelijk! Sterker nog, bedrijven, die hun productie-apparaat van tijd tot tijd in vraag stellen en volgens de regels van de kunst hun productiestrategie aanpassen, slagen er in om ook in moeilijke tijden succesvol te zijn. Welk productiesysteem (Lean manufacturing, Quick Response Manufacturing, Theory of Constraints…) u best gebruikt is afhankelijk van het DNA van uw bedrijf.

Nederlands

Contacteer Lieve

Klik hier

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on