Digital Visual Management - hoe je kan evolueren naar een Factory of the Future

Digital Visual Management - hoe je kan evolueren naar een Factory of the Future
Operational Excellence
Factory of the Future
Visual Management
Digitalisatie

“Je kan je toch niet voorstellen dat we in de 21e eeuw aan het produceren zijn?” Het is een uitspraak die je wel al eens hebt horen vallen; of misschien heb je jezelf al wel eens op deze uitspraak betrapt. Mogelijks had het te maken met één van de volgende situaties:

  • Een productieorder is reeds afgelopen als blijkt dat de instellingen van een machine niet juist stonden. Resultaat – Rework of Scrap!
  • Op het einde van de shift noteren de lijnverantwoordelijken de productiequota op een blad om het dan over te tikken in excel bestandje. Terwijl ze dit doen vragen ze zich af wie er naar deze gegevens nog zal kijken.
  • Je technieker is druk bezig met een minder dringende optimalisatie van één lijn terwijl de drukst bezette lijn reeds een uur stilligt. De dag erna vraagt zijn verantwoordelijke de oorzaak van deze ‘down-time’.
  • De lot-gebonden documenten zijn niet beschikbaar bij de start van het order. Gevolg - even naar de planning lopen om deze op te pikken.
Beeld je even in dat je vandaag je productiesite kon ombouwen tot een Factory of the Future.

Een site waar orders automatisch worden gegenereerd op basis van de noodzaak van de klant en de beschikbaarheid van de grondstoffen door de leverancier. Een site waar deze productieorders elektronisch worden “gepusht” naar je werkcenter, inclusief de correcte machine-instellingen. Een site waar deze machines automatisch bijhouden wanneer er stilstanden zijn geweest, hoelang ze duurden en welk onderdeel van de machine er bij betrokken was. Een site waar een real-time ANDON Dashboard gebaseerd op de machine-PLC alle partijen een overzicht geeft van de status van de werkcenters. Een site waar een automatische rapportering volgt uit de elektronische logging van de stilstanden. Mogelijks nog een hele weg te gaan, maar daarom niet minder de moeite om je bedrijf te laten groeien naar de Factory of the Future.

Future-proof organisation

De wereld om ons heen verandert. Nieuwe businessmodellen, nieuwe organisatievormen, nieuwe technologieën. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en ze vormen een steeds grotere bedreiging voor onze huidige manier van werken. Dit geeft het gevoel dat je je niet moet afvragen of jouw bedrijf hetzelfde gaat meemaken, maar wanneer dit gaat gebeuren?
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email