Hoe digitalisatie te gebruiken als motor richting Operational Excellence?

Hoe digitalisatie te gebruiken als motor richting Operational Excellence?
Operational Excellence
Digitalisatie
Digital Factory Game
Industry 4.0.
5S

In het licht van Operational Excellence en de trend naar digitalisatie, ontwikkelde Stanwick de digital factory game.

In een wereld die meer en meer “smart” wordt, ervaren we dagelijks de eindeloze toepassingen van digitalisatie in de bedrijfswereld. Zo merken we dat de trend van papierloze omgevingen zich niet alleen manifesteert in de administratie, bijvoorbeeld: het end-to-end digitaliseren en meer intelligent maken van het order-to-cash proces. Ook op de shopfloor zien we een gelijkaardige evolutie die streeft naar het tot stand brengen van smart manufacturing, denken we maar aan het digitaliseren van lijsten en procedures met real-time terugkoppeling.

Digitaliseren gaat hand in hand met verhoogde snelheid en intelligentie in een bedrijf. Zo zien we in onze projecten waarbij we bijvoorbeeldd de 5S-audit samen met de klant digitaliseren, een verhoogde efficiëntie & stimuleren van een verbetercultuur. Naast 5S-audits, zien we ook dat het omvormen van de typische veiligheidsrondgang, omstelprocedures, kwaliteitscontroles, problem solving technieken slechts maar een paar alternatieven zijn van waar we samen met de klant evolueren naar een digital factory. Digitalisatie om stap voor stap te streven naar operational excellence.

Large Digital Factory

Wat biedt de digital factory game?

De game laat de noodzaak aanvoelen waarom we de huidige evolutie (Industry 4.0. & Internet of Things) met beide armen dienen te verwelkomen in onze bedijfscontext.  Alsook stelt het de spelers in staat om de rechtstreekse impact van digitalisatie op de werkvloer te ervaren.  Effecten zoals de extra intelligentie die voortvloeit uit de real-time analyse, verbeteren van on the job learning & elimineren van de kans op foutieve operationele data en zo verkeerde interpretaties zijn slechts enkele van de legio aan positieve implicaties die we meteen zien op de werkvloer.

De game simuleert ten slotte met welke eenvoud we vandaag onze eerste stappen kunnen zetten richting operational excellence. Zonder dat daarbij grootse digitale transformaties moeten worden opgezet.

Feedback van de klant na het ervaren van de digital factory game

  • “De game visualiseert het belang van real-time analyse, wat ons bedrijf vandaag al meteen extra intelligentie kan bieden.”
  • “Digitalisatie verhoogt de betrokkenheid van de operatoren aan de lijn.”
  • “Het capteren & rapporteren van operationele parameters op de werkvloer kan nu in een fractie van tijd.”
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email