Standaard werk 4.0 - hoe je kan evolueren naar een Factory of the Future

blog

Procedures en instructies: de industrie-en dienstensector hanteert ze dagelijks.

Denken we maar aan de vele verplichte kwaliteitscontroles (FDA, IFS, ISO, …), preventieve onderhoudsacties, rondgangen (5S, veiligheid, …) of dagelijks rapporteren van lijnparameters (snelheid, temperatuur, …). Eén voor één worden ze typisch uitgevoerd aan de hand van papieren formulieren, alsook de terugkoppeling ervan. En dit op basis van procedures en instructies waarvan de kans groot is dat men niet de meest recente of correcte versie gebruikt. Naast het genereren van foutieve data, vraagt dit ook een enorme tijdsinvestering voor de verantwoordelijken. Immers, na een controle dient men deze informatie te verzamelen en in te geven in een systeem. Dit zal op zijn beurt de kans op het creëren van incorrecte gegevens vergroten.

Een speerpunt van Factory of the Future is het digitaliseren van processen. Eén van de filosofieën hierachter is om naar een papierloze omgeving te evolueren.
 

Beeld je in dat we meteen de resultaten van het maandelijks onderhoud digitaal rapporteren, procesparameters direct online invoeren, … Predictief onderhoud en oorzaak probleemanalyse worden dan een stuk eenvoudiger om te implementeren. Uiteindelijk streven we allemaal naar een Factory of the Future die steunt op robuuste processen.

 

Lees meer over onze partnership met een echte Factory of the Future!

0

Workshops

Gelieve een volgorde aan te geven (van 1 (absolute voorkeur) naar 4 (kleinste voorkeur)) welke workshop van welk bedrijf u wenst bij te wonen.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Quick Response & Lean Manufacturing

De concurrentie slimmer af zijn, zelfs als die uit lagelonenlanden komt? Dat is perfect mogelijk! Sterker nog, bedrijven, die hun productie-apparaat van tijd tot tijd in vraag stellen en volgens de regels van de kunst hun productiestrategie aanpassen, slagen er in om ook in moeilijke tijden succesvol te zijn. Welk productiesysteem (Lean manufacturing, Quick Response Manufacturing, Theory of Constraints…) u best gebruikt is afhankelijk van het DNA van uw bedrijf.

Nederlands

Contacteer Lieve

Klik hier

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required

Follow us on