Factory of the Future award voor Total Ertvelde

Total Ertvelde
Operational Excellence
Factory of the Future

Woensdag 19 februari won onze klant Total Ertvelde de ‘Factory of the Future Award’.  

Total Ertvelde is de op 1 na grootste fabrikant van smeermiddelen voor Total in Europa. Met 190 werknemers (waarvan 130 in productie, 30 in logistiek en 30 in ANAC, het analyse en diagnose centrum voor gebruikte oliën) staan ze elk jaar garant voor de productie van 185.000 ton smeeroliën. Vandaag levert Total Ertvelde naast motorolie voor de ‘automotive’ sector ook industriële oliën en marine-oliën. In totaal worden ongeveer 310 verschillende oliën, elk met specifieke eigenschappen gemaakt (en de daarmee gepaard gaande complexe formulering).

Waarom is Total Ertvelde een Factory of the Future?

Door heel flexibel in te zetten op de verwachtingen van de klant en de daardoor groeiende complexiteit in de fabriek te omarmen, slaagt Total Ertvelde erin om de strategie van de groep perfect om te zetten in hun productie-context. Dit leidt tot groei van Total in de wereld van smeermiddelen, maar net zozeer tot groei van Total Ertvelde (in volume, in mensen en in investeringen). En dit zonder duurder te worden.

Daarnaast heeft men ook met veel overgave geïnvesteerd in duurzaamheid (zowel ecologisch als sociaal), en is men zeer transparant naar de buitenwereld (de deur staat open voor iedereen) en zet men in op een mensgedreven organisatie (o.a. op vlak van communicatie, leiderschap en creëren van betrokkenheid)

Ertvelde

Samenwerking met Stanwick

Een aantal jaren geleden vroeg Total aan Stanwick om hen te helpen met het implementeren van Operational Excellence. De processen optimaliseren om op die manier om te gaan met de toenemende complexiteit was de opdracht, het werd nooit een ‘kosten-verhaal’. Door slim in te zetten op wat strategisch belangrijk is, konden we de fabriek interessanter maken voor nieuwe klanten, voor nieuwe producten en voor investeringen van de groep.  

Dit past ook in het DNA van Stanwick: implementatie vanop de vloer met een duidelijke link naar de strategische objectieven. Op die manier werken we het liefst, zo kunnen we echte resultaten garanderen. Dus dankjewel aan het management van Total Ertvelde voor het vertrouwen in ons en we zijn bijzonder trots dat we op onze manier mogen bijdragen aan dit fantastische resultaat!

Future-proof organisation

De wereld om ons heen verandert. Nieuwe businessmodellen, nieuwe organisatievormen, nieuwe technologieën. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en ze vormen een steeds grotere bedreiging voor onze huidige manier van werken. Dit geeft het gevoel dat je je niet moet afvragen of jouw bedrijf hetzelfde gaat meemaken, maar wanneer dit gaat gebeuren?
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email