Leiderschap 2020 2.0

Gedeeld leiderschap

Verklarende woordenlijst voor een nieuw decennium, voor duurzaam en gedeeld leiderschap

 

  • 2020 Een nieuw decennium. Tijd voor nieuwe (klare) wijn. Met de beste wensen voor iedereen.
  • 2.0 Een suffix dat verwijst naar de digitale omgeving waarbinnen leiderschap anders zal zijn. Digitale transformatie stuwt met haar volle kracht organisaties naar sneller schakelen, uittesten van nieuwe (meer virtuele) samenwerkingsvormen, wendbaar herijken van tijdshorizonten en strategische plannen.
  • Duurzaam leiderschap. Waardengedreven leiderschap. Zorgzaam omgaan met mensen en middelen is een basisvoorwaarde geworden om te mogen ondernemen. Dit vraagt een moedige visie waarbij het de ambitie moet zijn een betere wereld mee te creëren.Medewerkers zullen assertiever dan ooit enkel willen en blijven aansluiten bij een bedrijf dat bewust inzet op respect voor de kwetsbare omgeving waarin het opereert.
  • Gedeeld leiderschap. Diezelfde assertieve medewerkers vragen om mee het bedrijfsverhaal te kunnen tekenen, om uitgedaagd te worden en zin te kunnen geven. Leiderschap zit in de rol die iemand opneemt, niet in de functie. Dit houdt in dat iedereen eigenaar wordt van zijn/haar resultaatsgebieden. Het management vindt zijn doel meer in het creëren van voorwaarden dan midden in het centrum van de actie staan.
  • Organische samenwerkingsvormen. De samenwerking wordt organisch georganiseerd, zowel intern, via projectteams en andere ad hoc structuren, als met andere organisaties, zelfs concullega’s. Het organische is een structureel antwoord om wendbaar te zijn. Het bedrijfsgrensoverschrijdende is de manier om iedereen in zijn/haar sterkte te kunnen mobiliseren.
  • Spannend. En boeiend. Dit wordt het nieuwe decennium sowieso.  Kunnen wij U helpen?

Je komt er meer over te weten tijdens ons Stanwick event "Future Proof Organisations - the human side" op 12 November. Schrijf je nu in.

Leadership

Leiderschap is het vermogen om de verschillende talenten in een groep of organisatie te mobiliseren voor het bereiken van grootse, maar concrete resultaten. Effectief leiderschap kan je ontwikkelen. We reiken een instrumentarium aan om de huidige leiderschapskracht te analyseren en ondersteunen door gerichte coaching en begeleiding.
Nederlands
Printer Friendly, PDF & Email