Holacratie in de praktijk

 • weergeven
  Aan de slag met Holacratie

  Aflevering 1

  Hoe bereid je je best voor op het toepassen van Holacratie/Sociocratie 3.0, wat zijn de eerste uitdagingen en belangrijke take aways als je ermee aan de slag wil.

  19m 36s
 • weergeven
  Consent besluitvorming

  Aflevering 2

  Het consentbeginsel is het basisprincipe voor besluitvorming binnen Holacratie/Sociocratie 3.0. Hoe zit consent besluitvorming in elkaar, welke stappen neem je hierin, wat brengt het en wat zijn onze ervaringen binnen Stanwick?

  15m 21s
 • weergeven
  Standaard rollen binnen Holacratie

  Aflevering 3

  Holacratie/Sociocratie 3.0 maakt een duidelijk onderscheid tussen iemands rol en de persoon zelf. We belichten een aantal standaard rollen en geven onze inzichten hierover mee.

  18m 53s
 • weergeven
  Rol- en werkoverleg binnen Holacratie

  Aflevering 4

  Hoe overleg je efficiënt en effectief volgens de principes van Holacratie/Sociocratie 3.0? Een aflevering over dynamisch en wendbaar vergaderen.

  11m 05s
 • weergeven
  Leren loslaten: het perspectief van de leidinggevende

  Aflevering 5

  Welke transitie brengt Holacratie/Sociocratie 3.0 mee voor iemand die voordien een leidinggevende functie bekleedde? We laten onze Lead Link aan het woord.

  18m 47s
 • weergeven
  What's in it for us?

  Aflevering 6

  Wat doet het met teamleden als je aan de slag gaat met Holacratie/Sociocratie 3.0? In deze aflevering laten we verschillende collega's aan het woord over wat het ons tot nu toe gebracht heeft.

  18m 42s

Projectmanagement in de praktijk

 • weergeven
  Projectmanagement in de praktijk 1

  Aflevering 1

  Wat is dat nu juist een project en wanneer is project management van toepassing? Katia en Jean-Paul staan ook even stil bij de rollen in project management en de verantwoordelijkheden die zo’n rol met zich meebrengt. 
   

  20m 00s
 • weergeven
  Projectmanagement in de praktijk 2

  Aflevering 2

  Een project realiseer je zeker niet alleen. Hoe bouw je aan een efficient, krachtig projectteam? We reflecteren ook over wat een team complementair en dus breed succesvol maakt en hoe je daar als projectmanager op kan inspelen.

  16m 30s
 • weergeven
  Projectmanagement in de praktijk 3

  Aflevering 3

  In deze aflevering gaan we wat dieper in op de business case die je project lanceert. Tijdens uitvoering van een project is een goede planning dikwijls de houvast van een projectteam. Maar hoe volg je die nu op zodat je project binnen tijd en kost opgeleverd wordt?

  23m 06s
 • weergeven
  Projectmanagement in de praktijk 4

  Aflevering 4

  In deze laatste aflevering staan we stil bij risico’s binnen projecten en kaderen we project management binnen het grotere geheel van project excellence. We staan stil bij het belang van portfolio management en een organisatie context die projecten ondersteunt.

  21m 07s