Future-proof organisation

Future-proof organisation - Stanwick
Business & operational excellence

Hoe maak ik mijn bedrijf klaar voor de toekomst? 

De wereld om ons heen verandert. Nieuwe businessmodellen, nieuwe organisatievormen, nieuwe technologieën, … ze schieten als paddenstoelen uit de grond en ze vormen een steeds grotere bedreiging voor onze huidige manier van werken. Je ziet grote, performante bedrijven/sectoren vandaag onderuitgehaald worden door kleine start-ups die schijnbaar uit het niets komen. Dit geeft het gevoel dat je je niet moet afvragen of jouw bedrijf hetzelfde gaat meemaken, maar wanneer dit gaat gebeuren? 

bekijk ons hands-on team

Industrie op maat Future Proof Stanwick

Industrie-op-maat

We willen het perfecte product, aangepast aan onze noden, wensen en persoonlijke smaak, wat leidt tot mass customisation. 

Digitalisatie Future Proof Stanwick

Digitalisatie

Digitalisatie zorgt voor de beschikbaarheid van data, die leidt tot meer transparantie voor zij die iets willen weten. 

Icoon Snelheid Future Proof Stanwick

Snelheid

Levertermijn is alles. Klanten willen niet meer wachten op onze producten. 

Duurzaamheid Future Proof Stanwick

Duurzaamheid

Schaarste aan grondstoffen, klimaatopwarming & de maatschappelijke rol van bedrijven leidt tot de nood aan duurzaam ondernemen. 

Technologie Future Proof Stanwick

Technologie

Onze interne & externe processen worden complexer, het toepassen van nieuwe technologieën zorgt dat we deze dynamiek kunnen bemeesteren. 

hoe helpt de Stanwick business consultant?
Proces- en marktscan

 

Stanwick brengt in kaart waar het bedrijf zich nu bevindt in zijn staat van Operational Excellence. De vastgestelde sterktes en verbeterhefbomen gebruiken we om – in samenspraak – een haalbaar implementatieplan te kunnen opstellen, rekening houdende met de volledige context en mogelijkheden van het bedrijf.

 

Visie, waarden en strategie

 

De strategie vertrekt vanuit de behoefte van de klant. Deze Market-in aanpak helpt in het definiëren van de winnercriteria. Vanuit het aangepast businessmodel zetten we de operationele strategie uit met doorvertaling naar de werkvloer.

 

Modellering & masterplan

 

Door het gebruik van zorgvuldig geselecteerde technieken zoals Lean vertalen we de focused factories door naar een future state met concrete targets en resultaten. De gap tussen de future state en de huidige situatie vanuit het assessment wordt omgezet in een Master Plan, zodat de weg naar Operational Excellence tastbaar wordt voor het bedrijf.

 

Implementatie en borging

 

  • Implementeren betekent niet enkel werken aan de operationele verbeterhefbomen, maar tevens het integreren van mens en state of the art technieken. Wij slagen erin om mensen hun maximale potentieel te laten benutten.
  • De Key Performance Indicators worden gevisualiseerd en opgevolgd. Daarnaast installeren we een wederkerend auditsysteem dat dient als motor voor het continu verbeteren. Een duidelijke& overdracht van kennis en& expertise wordt beoogt.

 

Quote Future-proof organisation Stanwick

Ervaring spreekt

Je kan Future-proof worden vergelijken met leren fietsen. Je moet het eerst en vooral willen leren en er het voordeel van willen inzien. 

Tom Van der Straeten